top of page

Projecten

Huidige en voorbije projecten

waar ik mee mijn schouders onder zet(te)

De zin van mijn leven 3.png

De zin van mijn leven

Als een boek een motto heeft, welke zin gaat dan in het leven van de schrijver voorop? 

Naast het avondvullend programma op het Festival van de Gelijkheid: nu ook als gloednieuwe podcastreeks, met o.a. Lara Taveirne, Sien Volders, Bart Moeyaert en vele andere gasten. 

Meer over mijn werk als interviewer lees je hier.

PEN Vlaanderen

Sinds 2021 zit ik in het bestuur van PEN Vlaanderen. Ik denk mee na over (communicatie)strategie, werk interviews en nieuwsbrieven uit en stuur veel te lange emails.

ANNELEEN VAN OFFEL x DAMON DE BACKER 2021 - 24.JPG

Foto: Damon De Backer

Letterzetter

2019 - 2022

Ik had de eer om de derde Letterzetter van Kortrijk te mogen zijn, een eigenzinnige invulling van het stadsdichterschap. Ik kreeg een prachtig collectief van jonge schrijvers onder mijn vleugels, voor wie ik literaire kansen creëerde, podiummomenten opzette en met wie ik intermediale installaties maakte in de stad. 

Ook mocht ik drie keer het Memento Woordfestival cureren, waarop o.a. Stefan Hertmans, Aya Sabi, Nir Baram en Peter Verhelst te gast waren.

Instagrannies

De Instagrannies zijn de oudste influencers van Vlaanderen. Ze poseren niet met een latte macchiato met spirulina, maar met een koffie met melk. Op Instagram vertellen zij over wat het leven hen geleerd heeft, wat bleek er écht belangrijk?

Instagrannies is een project rond levenswijsheid dat ik uitwerkte met fotograaf Liesbeth Gavriilakis onder de vleugels van Bond zonder Naam. 

20170703-004.jpg

Foto: Liesbeth Gavriilakis

Deus Ex Machina

Bij de redactie van Deus Ex Machina bezielde ik mee de prozaredactie, maakte ik een nummer rond Marcel Van Maele en cureerde ik het nummer Demarrage! waarbij we twee opkomende literaire talenten in het voetlicht plaatsten. 

Het Betere Boek 

In 2021 mocht ik het literaire festival Het Betere Boek cureren. Samen met mede-curator en directeur van Nomadisch Kunstencentrum Moussem Mohamed Ikoubaan gaf ik het festivalthema 'Bevrijd de zinnen' vorm in gesprekken die gingen over vrijheid en beperking, pre-islamitische poëzie, erotische verbeelding en de bevrijding van zinnen uit het boek. Vanuit die dialoog maakten we programma's en gingen we op zoek naar schrijvers die daarover het meeste te vertellen hadden, los van de literaire actualiteit. 

De Sprekende Ezels

Ik richtte de Gentse stal van De Sprekende Ezels op, een podium voor jong talent in muziek en woord. Ik cureerde en presenteerde, en waste achteraf de vlekken uit het podium.  

Publicaties

Ik publiceerde verhalen, poëzie en columns in o.a. De Revisor, Kluger Hans, De Optimist, Hard//Hoofd, De Standaard, De Morgen en bij deBuren.

Ook ging ik mee op de Parijsresidentie van deBuren en het Zomerkamp van Das Mag. 

FWD_Anneleen-164.jpg

Foto: Maarten Mellemans

bottom of page