top of page
©AssiaBert_20211028 (5).jpg

Foto: Assia Bert

Lezingen

Tijdens mijn auteurslezingen neem ik je mee in de backstage van het boek: hoe ontstond mijn verhaal, waarom maakte ik bepaalde keuzes, hoe trek je een spanningsboog, welke ontmoetingen leidden tot bepaalde dialogen, hoe creëerde ik mijn personages.

 

Vanuit mijn passie en bevlogenheid leg ik het hele weefsel van mijn roman bloot en verklap ik altijd veel te veel.

 

Boek je me graag voor een interview, een lezing of om in gesprek te gaan met je leesclub? 

Je kan voor mijn lezingen een subsidie krijgen via Auteurlezingen.be

Interviewer

De laatste jaren leg ik me naast het schrijven toe op het interviewen van andere auteurs. Als schrijver kan ik daarin mijn nieuwsgierigheid en onderzoekende blik in mijn eigen praktijk mee in de waagschaal leggen. Ik stel vanuit mijn ervaring gerichte vragen, en ga omzichtig om met de kwetsbaarheid die het schrijfproces met zich meebrengt. Ik lijd aan een volstrekt onvermogen tot het voeren van smalltalk, dus mijn gesprekken durven wel eens schaamteloos snel naar de diepte gaan. 

In mijn eigen podcast De Zin van Mijn Leven, die ik maak in samenwerking met Curieus vzw, House of Media en Confituur Boekhandels, interview ik schrijvers over - inderdaad - de zin van hun leven. Als een boek wordt voorgegaan door een motto, welke zin gaat dan vooraf aan het leven van de schrijver? 

Op het podium interviewde ik onder andere voor Behoud de Begeerte, Creatief Schrijven, het Festival van de Gelijkheid, het Memento Woordfestival en deBuren.

Ik werd als interviewer opgeleid door Kurt Van Eeghem, Ingrid Vander Veken, Werner Trio en Gitte Van Hoyweghen aan het Conservatorium van Antwerpen. 

©AssiaBert_20211028 (9).jpg

Foto: Assia Bert

Gastvrouw

Als presentatrice neem ik het publiek mee in poëzie en literaire beschouwingen die verder gaan dan de doorsnee aankondiging. Hiervoor werk ik vooral samen met klassieke ensembles. We maken van het concert een verhaal dat de aanwezigen niet loslaat tot de laatste noot.   

Ik werkte eerder samen met o.a. Les Abbagliati, het Gents Universitair Harmonie-orkest, Musica Et Poetica. 

Ik kreeg mijn opleiding als gastvrouw door Thomas Vanderveken en Gitte Van Hoyweghen en volgde doorgedreven stemtraining bij Carry De Clercq aan het Conservatorium van Antwerpen. 

bottom of page